MEZE AUDIO

de oorstrelende sieraden uit Roemenië

Fender Stratocaster

Het begint met geluid en muziek, maar niet met hoofdtelefoons. Antonio Meze, naamgever van de oorstrelende sieraden uit Roemenië, is een enthousiast muziekliefhebber en begenadigd gitarist. Antonio’s Fender Stratocaster (voor de kenners: een Daphne Blauw exemplaar met een hals van esdoorn) is zijn steun en toeverlaat, een toevluchtsoord waarin hij de passie voor muziek kan uitleven. Zoals hij zich verbonden voelt met dit legendarische icoon, zo gaat hij ook op zoek naar een hoofdtelefoon om zijn muzikale dromen weer te geven. Helaas, het bestaande aanbod brengt geen soelaas.

Tijdloze hoofdtelefoons voor in en op de oren

  • oorstreling uit Roemenië
  • betaalbare high-end
  • uitstekende componenten
  • volledig in eigen huis ontworpen en gemaakt
  • tijdloos design 
  • sieraad voor zowel in als op het oor
Meze Silver Walnut Hoofdtelefoon

Sound & Feel

Antonio besluit er zelf een te ontwikkelen. Onderdelen die op de markt zijn worden in talloze variaties met elkaar gecombineerd om de perfecte sound en feel te bereiken. De begintijd. We schrijven 2011. Meze Audio ziet het daglicht, in Baia Mare, Roemenië, gewest Transsylvanië aan de Săsar, een rivier die dwars door de roemruchte streek loopt. De doorbraak is pas in 2015, met het eerste model dat geheel in eigen huis wordt ontworpen en ontwikkeld. Sindsdien zijn alle modellen volgens dezelfde filosofie gefabriceerd. “From the ground up, in the spirit of our original ‘no-compromise’ vision.”

Classics & 99

Dat model is de 99 Classics. De hoofdtelefoon komt na jaren van ontwikkeling tot stand en is direct een doorslaand succes, tot verrassing van velen, inclusief het team achter Meze Audio. Het aantal prijzen en nominaties dat het bedrijf voor de hoofdtelefoon tot nu toe heeft ontvangen komt inmiddels een aardig eind in de richting van het getal dat het model siert. De 99 Classic is daarmee aan de top van de eigen categorie gekomen. Dat geldt zowel voor de kwaliteit van het geluidsbeeld als het verbluffende design.

 Trends & Fashion

Meze volgt geen trends. Het doel is een product te creëren met een eigen esthetische taal. Stijl moet daarbij in dienst staan van functionaliteit en ergonomie. Klassiekers overleven seizoensgebonden mode, daarom ontwerpt Meze met een lange levensduur voor ogen. Helderheid, balans en harmonie zijn tijdloze waarden, weerspiegeld in de modellen: “Devices to fall in love with”. Dit bereikt Meze door high-end technologie en stijl te combineren met eersteklas materialen en dito vakmanschap, aangevuld met het belangrijkste ingrediënt: passie. 

Sound & Vision

Het visuele ontwerp van de modellen heeft bewondering geoogst, getuige de vele prijzen, ook voor het design. Maar de geluidskwaliteit staat natuurlijk voorop. De ‘sound signature’ van Meze is afgestemd op lange luistersessies met een geluidsbeeld dat navenant is aan de ergonomie van de modellen: helderheid zonder scherpte, frisheid zonder moe te worden. Meze weet dat een hoofdtelefoon pas compleet is als de buitenwereld verdwijnt en je kunt duiken in het universum van de eigen gevoelswereld. 

Mens & Meze 

Antonio Meze is een ontwerper met een lange, wereldwijde ervaring. Het team achter de visionair bestaat uit engineers, musici en artiesten. Meze hoofdtelefoons zijn het doorgeefluik achter deze collectieve visie, de gemeenschappelijke basis waar ieders expertise samenkomt. “We are fortunate as our work really is our passion and develop each model as if making it for ourselves.”