LINN KLIMAX SOLO 800 – een superieure versterker

De Linn Klimax Solo 800 is een superieure versterker die onder alle omstandigheden elke luidspreker aan kan sturen. Om dit te kunnen realiseren hebben de electrotechnische ingenieurs van Linn zich gefocused op consistente en accurate weergave omdat dit de sleutel is tot pure, zuivere prestaties van een eindversterker.

Klimax Solo 800 heeft nieuwe, originele Linn techniek aan boord met ongehoord lage vervorming, een superbe signaal-ruis verhouding en ongelooflijke efficientie.

Door de combinatie van digitale en analoge expertise te combineren is Linn erin geslaagd om elk component te optimaliseren waardoor Klimax Solo 800 consequent buitengewoon hoge prestaties levert.

Klimax Solo 800 is de belichaming van een eindversterker met efficiente en consistent ontworpen circuits die meetbaar beter presteert dan grotere concurenten.

Utopik voor Klimax Solo 800

De Linn Utopik schakelende voeding voor Klimax Solo 800 heeft nauwkeurig geregelde stroomrails. Utopik voor Klimax Solo 800 kan een maximaal vermogen van 2kW leveren met behoud van snelheid, reactievermogen en volmaakte efficiëntie. De voeding handhaaft een extreem constante uitgangsspanning onder alle omstandgiheden. Zelfs als de netspanning varieert verandert de uitvoer niet waardoor Utopik altijd stabiel en zuiver blijft.

LINN Utopik - de beste voeding tot dusver

Linn is met Utopik voor Klimax Solo 800 een stap verder gegaan om schakelruis te minimaliseren en de efficiëntie te verbeteren door gebruik te maken van  zogenaamde ‘soft-switching’ technologie. Een resonantietankcircuit zorgt ervoor dat de spanning over de schakeling naar nul daalt voordat de schakeling plaats vindt. Dankzij deze soft-switching is Utopik voor Klimax 800 Solo schoner, efficiënter en fluisterstil onder alle omstandigheden.

Adaptive Bias Control

Klimax Solo 800 maakt gebruik van Linn’s eigen Adaptive Bias Control. Hiermee wordt de bias stroom voor elk van de zestien uitgang transistors dynamisch en real-time geregeld door te meten, samplen en digitaliseren van de voedingsstroom die ze ontvangen.

Een digitale control loop zorgt ervoor dat elke transistor die optimale bias stroom krijgt om crossover vervorming te elimineren bij elke temperatuur, ongeacht het afspeelvolume of de dynamische wisselingen van de muziek.

De Linn Klimax Solo 800 is een superieure eindversterker die onder alle omstandigheden elke luidspreker optimaal laat klinken.

Cool-running

De warmteregulering van Klimax Solo 800 is van een ongekend hoog niveau zonder gebruik te maken een interne ventilator. Een optimale warmte koppeling wordt bereikt door de versterker en de voeding circuits direct te verbinden aan de grote, zeer efficiënte koelvinnen. Dit ‘cool-running’ design draagt bij aan de exceptionele helderheid op maximaal vermogen van 800W bij 4Ω en 1200W bij 2Ω.

De temperatuur in de versteker wordt zo laag mogelijk gehouden om ervoor te zorgen dat de interne componenten zelfs op maximaal volume en bij veeleisende passages van de muziek optimaal blijven presteren.

Bel of mail voor een demo

Telefoon Alex:

E-mail Alex: