Bij Concerto Audio zijn we gepassioneerd van de hoge audio kwaliteit van Graham Audio luidsprekers en zijn van mening dat de klassieke BBC-luidsprekerontwerpen niveaus van neutraliteit, transparantie en realisme bieden die tegenwoordig elders moeilijk te vinden zijn.

Graham Audio

Het Britse familebedrijf Graham Audio is gevestigd in Newton Abbot, een klein stadje in Devon, in het zuidwesten van Engeland. Bij Concerto Audio zijn we gepassioneerd van de hoge audio kwaliteit van Graham Audio luidsprekers en zijn we van mening dat de klassieke BBC-luidsprekerontwerpen niveaus van neutraliteit, transparantie en realisme bieden die tegenwoordig elders moeilijk te vinden zijn. Met behulp van moderne componenten en productietechnieken hebben we de prestaties kunnen verbeteren, terwijl we trouw zijn gebleven aan de originele ontwerpen.

Als klein bedrijf, ze zijn er trots op om met enkele van de beste talenten in de branche te werken, waaronder Derek Hughes en Volt Luidsprekers. Graham Audio is de enige fabrikant ter wereld die vier productlicenties heeft van de BBC. De luidsprekersystemen wereldwijd verkrijgbaar bij zorgvuldig geselecteerde verkooppunten met volledige demonstratiefaciliteiten die u helpen bij het selecteren en instellen van uw installatie.

Alle Graham Audio luidsprekers worden op bestelling en ter plaatse met de hand geassembleerd door één werknemer die verantwoordelijk is voor alle stappen van het productieproces, inclusief testen en auditioning. Een tweede werknemer controleert het voltooide product dubbel, herhaalt het testen als een vanzelfsprekendheid en slaat de resultaten op voor toekomstig gebruik. Als onderdeel van de testprocedure worden alle voltooide luidsprekers vergeleken met onze referentie exemplaren om een ​​maximale consistentie te garanderen.

Geschiedenis

Het bedrijf is opgericht door Paul Graham, die meer dan 20 jaar heeft gewerkt op alle gebieden van professionele audio, waaronder de opname- en uitzendbranche, live geluid en presentaties. Van alle verschillende benaderingen heeft Paul altijd de voorkeur gegeven aan het “BBC-geluid” voor zowel professionele als persoonlijke toepassingen, maar vreesde dat veel van de klassieke ontwerpen voor altijd verloren zouden gaan….

Dit omdat de overlevende voorbeelden één voor één geleidelijk faalden na vele decennia van operatie. Een aantal toevallige ontmoetingen en een paar lange gesprekken later werd besloten dat de enige manier om deze erfenis te behouden was om toestemming van de BBC te zoeken om ze zelf te bouwen.

Gelukkig werd onze debuutluidspreker – de BBC LS 5/9 – goed ontvangen door zowel recensenten als eigenaren, en de BBC LS 5/8 en BBC LS 3/5 bleken al even succesvol. Bovendien omvat ons assortiment op maat gemaakte luidsprekers – waaornder een hoogvermogen passieve monitor van hoge kwaliteit die primair bedoeld is voor live geluid (de SYSTEM3D) – en uit dat onderzoeksprogramma is de vloerstaande VOTU geboren voor in de woonkamer.

De Chartwell LS 6 bevindt zich tussen de LS 3/5 en LS 5/9 en geeft niets weg aan die modellen in termen van dynamiek en muzikaal inzicht. Daarnaast is er op basis van de LS 6 een vloerstaander ontwikkeld, de LS 6f. Naast onze standaard fineeruitvoeringen Eiken (Oak), Kersen (Cherry), Palissander (Rosewood), Walnoot (Walnut) en Ebbehout (Ebony) is de LS 6f ook in een hoogglans witte en zwarte afwerking beschikbaar.

Meer informatie

Bezoek voor meer informatie www.grahamaudio.co.uk

Prijslijst

Download de Graham Audio Prijslijst.