Stronteigenwijs. Gelukkig maar!

Wie voor ’t eerst z’n eigen muziek afspeelt op een Linn-systeem, weet niet wat ie hoort. Linn maakt jouw muziek weer als nieuw. We komen het graag demonstreren bij jou thuis! Luisterend naar jouw eigen muziek in je luie stoel; ga zitten en ervaar hoe ongehoord goed Linn is.

Bij ons is alles Linn. Nou ja, bijna alles, want we zijn ook dealer van een paar bijzondere luidsprekermerken. Maar sinds onze puberteit zijn we al verliefd op Linn. Natuurlijk, er zijn andere mooie audiomerken. Maar Linn doet ons hart nou eenmaal het snelste kloppen.

Linn bedenkt, ontwerpt en bouwt nagenoeg alles zelf in de eigen fabriek in Glasgow. De kwaliteitseisen die het bedrijf zichzelf oplegt, zijn bijna bizar streng. Maar het is dan ook geen geringe ambitie die Linn drijft: perfectie.

Eigenwijs?

Linn eigenwijs? Zeg maar gerust: stronteigenwijs. Gelukkig maar, want die eigenwijsheid is steeds weer de motor gebleken achter talrijke Linn-innovaties.

Toen begin jaren zeventig iedereen nog meende dat de kwaliteit van het geluid pas in je luidsprekers ontstond, bewees Linn met de legendarische Sondek LP12 draaitafel zonneklaar het tegendeel.

En toen alle cd-spelers nog over één kam werden geschoren, kwam Linn met cd-spelers die evident beter geluid opleverden.

Simplicity

Linn was wederom zeer eigenwijs toen het bedrijf in 2009 aankondigde te stoppen met de productie van cd-spelers. Terwijl ze die zelf op dat moment nog volop verkochten.

De cd-speler was passé, meende Linn, de toekomst behoorde toe aan streaming audio. Lang niet iedereen had daar begrip of waardering voor, maar inmiddels is men het er algemeen over eens dat de kwaliteit van streaming onovertroffen is. Voor de zoveelste keer zette Linn de toon. Ook zo lekker eigenwijs: dat Linn toch nog steeds die goeie ouwe Sondek LP12 maakt.

Kennismaken

Wij zijn er om Linn te leren kennen. Bel Alex op 06 4105 7929 of stuur een mail naar alex@concerto-audio.nl.