New cabinet. New Drive units. New electronics.
New everything.

Audibly Invisible

360 is wat Linn ‘Audibly innvisible’ noemt. De muziek wordt met een ongekende helderheid en realisme weergegeven zonder enige klankkleuring. Door toepassing van innovatieve driver- en versterker technologiën heeft 360 de laagst hoorbare vervorming ooit. De vloeiende rondingen van de behuizing zijn met uiterste precisie gematched met de drivers voor een optimale dispersie van de muziek.

Linn 360 laat je een ‘true-to-life’ soundstage ervaren die je doet vergeten dat je luistert naar een paar stereo luidsprekers.

Flagship luidspreker

De weelderige vormen van 360 zijn het resultaat van form-follows-function in een zichtbaar kenmerkende esthetiek die verder gaat dan het traditionele kastontwerp.

De prachtig gevormde, extreem robuuste behuizing is opgebouwd uit nauwkeurige gevormde 3D-laminaten om een vloeiene voorkant te vormen die zich aan beide zijden van de luidspreker uitstrekt.

In het 360 Array-afwerkingsstuk is een reeks concentrische bogen gefreesd – refererend aan de groeven van een LP met een knipoog naar de oorsprong van Linn: de Sondek LP12 draaitafel. In deze groeven zit de bescherming van de tweeter in de vorm van het verchroomde Linn-pictogram. De afwerking is in-house ontwikkeld uit 5754-aluminium en bevat ingenieuze wave-guides om optimale prestaties van de drivers te garanderen.

Rene van Es (hifi.nl) was bij ons te gast om te luisteren naar Gilad Tiefenbrun en de Klimax 360 van Linn.
Lees hier zijn ervaringen.

Extreem lage vervorming =
Geen klankkleuring

Essentieel voor 360 is de totale eliminatie van hoorbare vervorming door gebruik te maken van de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van materiaalkennis dat aan de basis stond van de ontwikkeling van nieuwe drivers en de daarmee samenhangende integratie met Linns nieuwste versterkertechnolgie voor de bas en de nieuwe 360 Array. 

360 array

Nieuwe drivers

Linn past voor de eerste keer Beryllium toe als materiaal voor de 19 mm tweeters in 360. De vervorming en resonantie van deze door Linn zelf ontwikkelde drivers ligt ver voorbij de grens van het menselijk gehoor en zelfs voorbij de grenzen van het door onze engineers gebuikte meetsysteem. 

De mid-range dome is vervaardigd uit dunne laagjes geweven carbon vezels, een cutting-edge composiet materiaal dat oorspronkelijk door NASA is gebruikt voor de Mars Rover. Dit materiaal kenmerkt zich door de perfecte combinatie van stijfheid in combinaite met een laag gewicht. Voor de mid-range driver geldt hetzelfde als de tweeters, elke inherente resonantie en vervorming ligt bijna drie octaven boven het normale bereik.

Zowel de upper als de lower bass drivers zijn opgebouwd uit een aluminium-magnesium legering, eveneens geselecteerd vanwege

 

de meer dan voldoende stijfheid die ervoor zorgt dat ze nauwkeurig en zonder afwijking als een soort van zuiger kunnen bewegen.

De twee bass drivers hebben een groter bereik en een meer dan verdubbelde uitslag vergeleken met ons vorige maximale bereik. Deze drivers kunnen tot het uiterste gedreven worden zonder de controle te verliezen.

360 geeft geluid in de meest pure vorm weer met een ongekende helderheid en transparantie dankzij de stijfheid, enorme inherente sterkte en het lage gewicht van de toegepaste futurutische materialen in alle drivers.

De diafragma’s geven geen hoor- of meetbare kleuring mee aan het geluid dat ze produceren. Je hoort alleen de muziek.

Baanbrekende dispersie eigenschappen

Het gewelfde front van elke luidspreker loopt taps toe van onder naar boven met specifiek op de drivers afgestemde radii. De drivers zijn zo geplaatst in de behuizing dat ze ongehinderd in elke richting exact dezelfde tonaliteit afstralen waardoor het geluidsbeeld van de originele opname perfect wordt weergegeven.

360 Bass driver

Bas systeem – Power DAC technology

De bas die 360 produceert speelt lage frequenties met meer impact, efficiency en extreem lage vervorming dankzij Linn’s nieuw ontwikkelde Power DAC technolgie. Compleet opnieuw opgebouwd herbergt deze nieuwe Linn technologie een DAC en versterker in één waardoor het digitale pad wordt verlengd en signaalverlies wordt verminderd.

Het volledige digitale ontwerp van Power DAC biedt unieke voordelen ten opzichte van conventionele versterker ontwerpen. Bij meer traditionele versterkering is ongewenste ruis continue aanwezig terwijl je naar de muziek luistert en als je met meer volume speelt neem de ruis proportioneel toe.

 

Met Power Dac technology wordt deze ruisvloer digitaal opgeheven en dat levert het tegenovergestelde effect op. Hoe harder 360 speelt des te beter de ruis wordt onderdrukt.

Power DAC is zeer efficient, extreem ruisarm, en is het perfecte systeem om de laagweergave in 360 aan te sturen.

In combinatie met het tot de verbeelding sprekende vermogen van de bijpassende lage bas drivers is 360 in staat om seismische, realistische en vrij van enige vervorming bas weer te geven die een ieder tot vervoering zal weten te brengen.

360 uitvoeringen

360 komt in twee varianten om aan te sluiten bij de gewenste toepassing: 360 Exakt Integrated en Passive with Aktiv Bass (PWAB).

Kies voor de 360 Exakt Integrated samen met een Klimax DSM System Hub voor het beste ‘one box / two speakers’ hi-fi systeem dat verkrijgbaar is en dat volledig gebruik maakt van de door Linn in eigen huis ontwikkelde revolutionaire Exakt technologie. Dichterbij het live beleven van muziek vanuit je luie stoel kom je niet.

Of kies voor de Passive with Aktive Bass (PWAB) en stuur de 360 Array aan met de versterker van jouw keuze. 360 PWAB kan eenvoudig worden aangepast om met een compleet apart Linn Exakt systeem te werken met Klimax Exaktbox en losse versterking, mocht je dat willen.

360 Exact Integrated and Passive with Aktiv Bass rear
360 Family

Afwerking

De Glasgow Collection, speciaal ontworpen voor 360, is een serie finishes, die laat zien dat we trots zijn op onze Schotse afkomst. Deze drie bijzondere afwerkingen zijn dynamisch en complex; kleur en textuur spelen met de rondingen van de 360 behuizing onder verschillende lichtomstandigheden en vanuit verschillende hoeken.

De Classic Collection is een subtieler, monochroom palet: de tijdloze elegantie van Piano Black en de minimalistische chic van Alpine White.

Maak het persoonlijk

360 is daarnaast verkrijgbaar en elke gewenste kleur zodat de luidsprekers perfect opgaan in de ruimte waar ze worden geplaatst. Afwerking is mogelijk in mat, zijdeglans en hoogglans op basis van elke bestaande kleurcode.

Bel of mail voor een demo

Telefoon Alex:

E-mail Alex: