Stronteigenwijs. Gelukkig maar!

Wie voor ’t eerst z’n eigen muziek afspeelt op een Linn-systeem, weet niet wat ie hoort. Linn maakt jouw muziek weer als nieuw. Kom het maar eens proberen bij Concerto Audio. Neem je eigen muziek mee, ga zitten en luister. Het is ongehoord.

Bij ons is alles Linn. We hebben in de zomer van 2015 de radicale keuze gemaakt om ons volledig toe te leggen op dit ene merk waar we al sinds onze puberteit verliefd op zijn. Natuurlijk, er zijn andere mooie audiomerken. Maar Linn doet ons hart nou eenmaal het snelste kloppen.

Linn bedenkt, ontwerpt en bouwt nagenoeg alles zelf in de eigen fabriek in Glasgow. De kwaliteitseisen die het bedrijf zichzelf oplegt, zijn bijna bizar streng. Maar het is dan ook geen geringe ambitie die Linn drijft: perfectie.

Linn eigenwijs? Zeg maar gerust: stronteigenwijs. Gelukkig maar, want die eigenwijsheid is steeds weer de motor gebleken achter talrijke Linn-innovaties.
Toen begin jaren zeventig iedereen nog meende dat de kwaliteit van het geluid pas in je luidsprekers ontstond, bewees Linn met de legendarische Sondek LP12 draaitafel zonneklaar het tegendeel.

En toen alle cd-spelers nog over één kam werden geschoren, kwam Linn met cd-spelers die evident beter geluid opleverden.
Linn was wederom zeer eigenwijs toen het bedrijf in 2009 aankondigde te stoppen met de productie van cd-spelers. Terwijl ze die zelf op dat moment nog volop verkochten.

De cd-speler was passé, meende Linn, de toekomst behoorde toe aan streaming audio. Lang niet iedereen had daar begrip of waardering voor, maar inmiddels is men het er algemeen over eens dat de kwaliteit van streaming onovertroffen is. Voor de zoveelste keer zette Linn de toon. Ook zo lekker eigenwijs: dat Linn toch nog steeds die goeie ouwe Sondek LP12 maakt.

Kom kennismaken met Linn bij Concerto Audio. Wij zijn er vol van en we delen ons enthousiasme en onze kennis graag.