Graham Audio

is een Brits familiebedrijf in Newton Abbot, een klein stadje in Devon, in het zuidwesten van Engeland. We zijn gepassioneerd door audio van hoge kwaliteit en zijn van mening dat de klassieke BBC-luidsprekerontwerpen niveaus van neutraliteit, transparantie en realisme bieden die tegenwoordig elders moeilijk te vinden zijn. Met behulp van moderne componenten en productietechnieken hebben we de prestaties kunnen pushen, terwijl we trouw zijn gebleven aan de originele ontwerpen.

We zijn misschien klein, maar zijn er trots op met enkele van de beste talenten in de branche te werken, waaronder Derek Hughes en Volt Luidsprekers. Onze luidsprekersystemen zijn overal ter wereld verkrijgbaar in zorgvuldig geselecteerde verkooppunten met volledige demonstratiefaciliteiten die u ondersteunen bij het selecteren en instellen van uw installatie.

Alle luidsprekers worden op bestelling en ter plaatse met de hand geassembleerd. Één persoon is verantwoordelijk voor elke stap van de gemaakte luidspreker, inclusief testen en auditioning. Een tweede persoon controleert het voltooide product dubbel, herhaalt het testen als een vanzelfsprekendheid en slaat de resultaten op voor toekomstig gebruik. Als onderdeel van de testprocedure worden alle voltooide luidsprekers vergeleken met onze referentiemonsters om een ​​volledige consistentie te garanderen.

Bedrijfsgeschiedenis

Het bedrijf is opgericht door Paul Graham, die meer dan 20 jaar heeft gewerkt op alle gebieden van professionele audio, waaronder de opname- en uitzendbranche en in live geluid en presentaties. Van alle verschillende benaderingen heeft Paul altijd de voorkeur gegeven aan het “BBC-geluid” voor zowel professionele als persoonlijke toepassingen, maar vreesde dat veel van de klassieke ontwerpen voor altijd verloren zouden gaan…. Dit omdat de overlevende voorbeelden één voor één geleidelijk faalden na vele decennia van operatie. Een aantal toevallige ontmoetingen en een paar lange gesprekken later werd besloten dat de enige manier om deze erfenis te behouden was om toestemming van de BBC te zoeken om ze zelf te bouwen.

Gelukkig werd onze debuutluidspreker – de BBC LS 5/9 – hartelijk ontvangen door zowel recensenten als eigenaren, en de BBC LS 5/8 en BBC LS 3/5 bleken al even succesvol. Bovendien omvat ons assortiment op maat gemaakte luidsprekers oa. een een hoogvermogen passieve monitor van hoge kwaliteit die primair bedoeld is voor live geluid (de SYSTEM3D) – en uit dat onderzoeksprogramma is de vloerstaande VOTU geboren voor in de woonkamer. De nieuwe Chartwell LS 6 bevindt zich tussen de LS 3/5 en LS 5/9 en geeft niets weg aan die modellen in termen van dynamiek en muzikaal inzicht. Daarnaast is er op basis van de LS 6 een vloerstaander ontwikkeld, de LS 6f. Naast onze standaard fineeruitvoeringen Eiken (Oak), Kersen (Cherry), Palissander (Rosewood), Walnoot (Walnut) en Ebbehout (Ebony) komt deze LS 6f binnenkort ook in een hoogglans witte en zwarte afwerking beschikbaar.

Voor meer informatie zie ook www.grahamaudio.co.uk

PRIJSLIJST

Klik hier voor de actuele prijslijst van Concerto met alle actuele prijzen voor Graham Audio-producten.