Como Audio Musica

Het meest uitgebreide systeem. Stereo, wifi, Bluetooth, streaming, FM, DAB+, internetradio en CD speler.

Muziek met één druk op de knop

Natuurlijk begint het feest van de aanschaf van een van de slimme Como Audio muzieksystemen al bij het oriënteren en uitzoeken van het model dat het meest bij je past. Je bent erachter gekomen dat je niet zomaar “een apparaat” gaat kopen, maar je identificeert met de ideeën van een man die weet wat wij willen als het om muziekbeleving gaat. Je wilt muziek met één druk op een knop, je zoekt de perfecte combinatie tussen gemak en kwaliteit.

Goed om te weten! wij hebben al de Como Audio producten speelklaar staan en op voorraad. — Bestel hem hier direct!

Como Audio Musica

Echt alles-in-één

Het gemak van een begrijpelijke app en een gewone remote. Het gemak van een streaming provider. Het gemak van radio in alle vormen, FM, DAB+ en via het internet. En de kwaliteit van muziek zoals je die nog in je hoofd hebt toen je het live hoorde, of tijdens die ene romantische avond. Je wilt momenten herbeleven. Maar dan wel met een haalbaar budget. En o ja, het moet wel duurzaam zijn, liefst van echt hout. Je bent dus op Como Audio uitgekomen. Omdat je nog een hele verzameling CD’s hebt die je in waanzinnig stereo wilt horen, op een apparaat dat niet al te groot mag zijn is jouw model de Musica van Como Audio geworden.

Voorkeurstoetsen voor radio én playlists

In al zijn eenvoud is de Musica een grootse verschijning. Het hout is stijlvol, natuurlijk. De lay-out is simpel. Je ziet twee luidsprekers links en rechts van het kleurendisplay. Drie ronde knoppen laten de basisfuncties bedienen. Volume, menu en bronkeuze. De drukknoppen aan weerszijden van het display hebben een dubbelfunctie met voorkeuze van radiozenders en/of playlists én de bediening van de CD speler. Een klein NFC logo op de bovenkant verraadt de snelle aansluitmogelijkheid via een bijzonder goed klinkende Bluetoothverbinding. Zover het uiterlijk aan de voorzijde. Aan de achterzijde kom je erachter hoe een hoofdtelefoon, twee analoge bronnen en zelfs een TV via de optische ingang kunt aansluiten. Verder een ethernetaansluiting voor als je niet vertrouwt op het wifi-netwerk, een USB poort die tevens je mobiel oplaadt en zelfs een lijnuitgang om de Musica als voorversterker te gebruiken.

Uitgebreide streaming mogelijkheden

Waar je door de vermelding van diverse logo’s tevens op attent wordt gemaakt zijn de streaming providers waar de Musica mee overweg kan. Dat zijn Spotify, Tidal, Deezer, Napster en Amazon Music. Keuze te over. Al bij de eerste tonen zal je erachter komen dat je de juiste keuze hebt gemaakt. De Musica is weliswaar klein van stuk, maar groot van klank. Ongelooflijk muzikaal, ook op hoge volumes, zal hij ook in grotere ruimtes goed presteren. Binnen de kortste keren tap je mee met handen en voeten en ga je je muziek opnieuw leren kennen. Hoe leuk is dat?

Eenvoudig te bedienen, ook met remote en App

De Musica laat zich op verschillende manieren bedienen. Uiteraard heb je instant muziek met één druk op een knop naast het display. Maar via de Como Audio App zie je hoeveel de Musica feitelijk te bieden heeft. Internetradio, FM radio, DAB+ radio, streamen via Spotify, Deezer, Tidal, Napster en Amazon Music, muziek vanaf je computer, via Bluetooth, vanaf CD of een van de drie externe bronnen die je aan kan sluiten. En weet je wat? Je kan meerdere Como Audio muzieksystemen samen laten werken in je thuisnetwerk. Multiroom binnen een handomdraai, geven ze allemaal hetzelfde of iets anders weer als je dat wilt. Simpel te regelen via de app. Hoe veelzijdig kan zo’n compact systeem zijn?

Review van Musica

Hifi.nl test van de Musica

De Musica is wat mij betreft echt de tafelradio naar een hoger niveau getild. Ik durf gerust te zeggen dat de ontwerper op al zijn drie uitgezette terreinen geslaagd is.

– Menno Bonnema, Hifi.nl

Over Tom DeVesto

Iconisch visionair uit de audio-industrie die de laatste 40 jaar maar met één ding is bezig geweest; het vernieuwen van hifi audio en video en het overtreffen van verwachtingen. Met merken als Advent, Kloss Video, Cambridge SoundWorks en Tivoli Audio heeft hij zijn kunnen als ontwerper, innovator, audio expert, fabrikant en oprichter meer dan bewezen. Kenmerkend is zijn focus om apparaten bedienbaar te houden. Meestal met een vingerdruk. Tom DeVesto op bezoek bij Concerto Audio. Kijk hier het verslag van hifi.nl op bezoek bij Concerto Audio voor Como Audio.

Over Como Audio

Terwijl door twee geslaagde crowdfunding projecten op Kickstarter (met een unieke 500% of 450.000USD over-funding) de relevantie van het idee van de slimme opvolger van de tafelradio al snel was aangetoond, werd gelijk aan de basis van het nieuwe bedrijf Como Audio gebouwd. Zo konden de eerste twee ontwerpen, de Solo en Duetto al vrij snel worden uitgebreid met de overige drie modellen van Como Audio.

Como Audio Musica in het kort

 • echt walnoot, carya, pianozwart en pianowit houtfineer
 • echt stereogeluid uit tweeter/woofer links en rechts
 • tweevoudig alarm om verslapen tegen te gaan
 • krachtige 2x30W klasse-D versterkers ingebouwd
 • slot loading CD speler ingebouwd
 • 3,2” kleuren display, voor analoge of digitale klok, bronnen, album art
 • afstandsbediening én eigen gratis App voor iOS en Android
 • compacte afmetingen 405 x 143 x 165,5mm
 • genoeg massa met 4,2 kilo
 • alle soorten radio-ontvangst. FM-RDS/DAB+/internetradio
 • streamen vanaf eigen opslag (USB) en via thuisnetwerk
 • streaming providers: Spotify, TIDAL, Deezer, Napster, Amazon Music
 • multiroom mogelijkheden
 • draadloos via wifi én Bluetooth 4.1 met aptX
 • NFC voor snelle Bluetooth verbinding
 • Digital Signal Processing (DSP) voor precieze geluidsreproductie
 • analoge en digitale ingangen voor extra bronnen
 • hoofdtelefoon aansluiting