Como Audio Amico, het meest compacte systeem.

Portable, wifi, Bluetooth, streaming, FM, DAB+ en internetradio.

Muziek met één druk op de knop

Natuurlijk begint het feest van de aanschaf van een van de slimme Como Audio muzieksystemen al bij het oriënteren en uitzoeken van het model dat het meest bij je past. Je bent erachter gekomen dat je niet zomaar “een apparaat” gaat kopen, maar je identificeert met de ideeën van een man die weet wat wij willen als het om muziekbeleving gaat. Je wilt muziek met één druk op een knop, je zoekt de perfecte combinatie tussen gemak en kwaliteit.

Goed om te weten! wij hebben al de Como Audio producten speelklaar staan en op voorraad.
Amico Lifestyle Shells Lanscape

Echt alles-in-één

Het gemak van een begrijpelijke app en een gewone remote. Het gemak van een streaming provider. Het gemak van radio in alle vormen, FM, DAB+ en via het internet. En de kwaliteit van muziek zoals je die nog in je hoofd hebt toen je het live hoorde, of tijdens die ene romantische avond. Je wilt momenten herbeleven. Maar dan wel met een haalbaar budget. En o ja, het moet wel duurzaam zijn, liefst van echt hout. Je bent dus op Como Audio uitgekomen. Omdat je een echt portable systeem zoekt, waarvan je urenlang van je muziek kan genieten op een acculading, is jouw model de Amico van Como Audio geworden.

Voorkeurstoetsen voor radio én playlists

In al zijn eenvoud is de Amico een stijlvolle verschijning. Het teakhout heeft een warme uitstraling, natuurlijk. De lay-out is simpel. Je ziet twee luidsprekers onder het kleurendisplay. Drie ronde knoppen ertussen laten de basisfuncties bedienen. Volume, menu en bronkeuze. De drukknoppen aan de bovenzijde van het display zijn de voorkeuzetoetsen van radiozenders en/of playlists. Een klein NFC logo op de bovenkant verraadt de snelle aansluitmogelijkheid via een bijzonder goed klinkende Bluetoothverbinding. Zover het uiterlijk aan de voorzijde. Aan de achterzijde kom je erachter hoe een hoofdtelefoon, een analoge bron en een extra luidspreker kunt aansluiten. Verder een USB poort die tevens je mobiel oplaadt en zelfs een lijnuitgang om de Amico als voorversterker te gebruiken.

Uitgebreide mogelijkheden

De handtekening van Tom en de naam die zich uit het Italiaans vertaald als vriend aanmeldt boezemen al het nodige vertrouwen in. Maar als je bij de aansluitmogelijkheden ook de niet zichtbare optelt, via Bluetooth met je smart device, of via wifi met je thuisnetwerk of streaming provider Spotify, dan besef je je pas hoe veelzijdig deze kleine vriend eigenlijk is. Keuze te over. Al bij de eerste tonen zal je erachter komen dat je de juiste keuze hebt gemaakt. De Amico is weliswaar klein van stuk, maar groot van klank. Ongelooflijk muzikaal, ook op hoge volumes, zal hij ook in grotere ruimtes goed presteren. Binnen de kortste keren tap je mee met handen en voeten en ga je je muziek opnieuw waarderen. Hoe leuk is dat?

Eenvoudig te bedienen, ook met remote en App

De Amico laat zich op verschillende manieren bedienen. Uiteraard heb je instant muziek met één druk op een knop boven het display. Maar via de Como Audio App zie je hoeveel de Amico feitelijk te bieden heeft. Internetradio, FM radio, DAB+ radio, streamen via Spotify, muziek vanaf je computer, via Bluetooth, of een van de externe bronnen die je aan kan sluiten. En weet je wat? Je kan meerdere Como Audio muzieksystemen samen laten werken in je thuisnetwerk. Multiroom binnen een handomdraai, geven ze allemaal hetzelfde of iets anders weer als je dat wilt. Simpel te regelen via de app. Hoe veelzijdig kan zo’n compact systeem zijn?

Como Audio Amico in het kort

 • echt teak houtfineer
 • groots hifigeluid uit tweeter/woofer combinatie
 • tweevoudig alarm om verslapen tegen te gaan
 • krachtige 30W klasse-D versterker ingebouwd
 • 2,8” kleuren display, voor analoge of digitale klok, bronnen, album art
 • afstandsbediening én eigen gratis App voor iOS en Android
 • compacte afmetingen 242 x 149 x 124mm
 • genoeg massa met 2,06 kilo
 • alle soorten radio-ontvangst. FM-RDS/DAB+/internetradio
 • streamen vanaf eigen opslag (USB) en via thuisnetwerk
 • streaming provider Spotify
 • multiroom mogelijkheden
 • draadloos via wifi én Bluetooth 4.1 met aptX
 • NFC voor snelle Bluetooth verbinding
 • Digital Signal Processing (DSP) voor precieze geluidsreproductie
 • analoge ingang voor extra bron
 • hoofdtelefoonaansluiting

Over Tom DeVesto

Iconisch visionair uit de audio-industrie die de laatste 40 jaar maar met één ding is bezig geweest; het vernieuwen van hifi audio en video en het overtreffen van verwachtingen. Met merken als Advent, Kloss Video, Cambridge SoundWorks en Tivoli Audio heeft hij zijn kunnen als ontwerper, innovator, audio expert, fabrikant en oprichter meer dan bewezen. Kenmerkend is zijn focus om apparaten bedienbaar te houden. Meestal met een vingerdruk. Tom DeVesto op bezoek bij Concerto Audio – Kijk hier het verslag van hifi.nl op bezoek bij Concerto Audio voor Como Audio.

Over Como Audio

Terwijl door twee geslaagde crowdfunding projecten op Kickstarter (met een unieke 500% of 450.000USD over-funding) de relevantie van het idee van de slimme opvolger van de tafelradio al snel was aangetoond, werd gelijk aan de basis van het nieuwe bedrijf Como Audio gebouwd. Zo konden de eerste twee ontwerpen, de Solo en Duetto al vrij snel worden uitgebreid met de overige drie modellen van Como Audio.