Een LP12 koop je voor het leven. Op het basismodel, de Majik, klinkt vinyl al vele malen beter dan menig audioliefhebber ooit voor mogelijk hield. En dat is nog maar het begin. Stap voor stap kun je jouw LP12 opwaarderen totdat je zelf het ultieme Linn-vlaggenschip hebt gebouwd.

We laten je graag het resultaat van elke kwaliteitsstap ervaren in een luistersessie. Maakt dat echt verschil, het upgraden van de voeding? Kom luisteren. Of het opwaarderen van de Pro-ject arm naar de Linn Akito, ga je dat horen? Kom en oordeel zelf.

model

voeding

subchassis

arm

element

Majik

Majik (intern)

Solid Base

Krane

Adikt MM

Akurate

Lingo (extern)

Kore

Linn Akito

Klyde

Klimax

Radikal (extern)

Keel

Linn Ekos SE

Kandid

LP12-configuraties

LP12

Legendarisch

De LP12 mogen we gerust een legendarische platenspeler noemen. En misschien is dat nog wel een understatement. Want die LP12, die de geschiedenis van Linn inluidde, geldt wereldwijd al decennnia lang als de gouden standaard onder de platenspelers. Dik veertig jaar nadat Linn-oprichter Ivor Tiefenbrun in 1972 het allereerste exemplaar afleverde aan zijn allereerste  klant, staat de LP12 nog steeds stijf bovenaan het verlanglijstje van menig audioliefhebber. Visie en precisie maakten de LP12 tot het langst lopende hifi-product ter wereld.

De zuivere bron

Tiefenbrun was begin jaren zeventig een roepende in de woestijn. Audiofielen waren er unaniem van overtuigd dat het verschil in geluidskwaliteit ontstond in de versterker en de speakers. Op welke platenspeler je jouw muziek afspeelde, dat donderde niet.
Maar Tiefenbrun wist wel beter. Geluidsinformatie die bij de bron verloren gaat, hoor je ook uit de allerbeste speakers nooit meer terug. En geluid dat in de bron wordt verstoord of vervormd, valt onmogelijk nog te corrigeren. Oftewel: garbage in, garbage out.
De LP12 haalde meer informatie uit het vinyl dan enige platenspeler ooit tevoren. Het zo kenmerkende zwevende subchassis bedacht Tiefenbrun nadat hij had ontdekt dat zijn LP12 aanzienlijk beter klonk wanneer deze in een andere ruimte stond dan de speakers. Met die zwevende ophanging voorkwam hij dat de naald z’n omgevingsgeluid oppikt en weer doorgeeft aan versterker en speakers.

Advertentie LP12 van 1973

Trouw aan de missie

Met z’n aandacht voor de schijnbaar onbenulligste details en met z’n compromisloze kwaliteitseisen heeft Linn de harten en hoofden van audio-liefhebbers veroverd. De LP12 heeft in de loop der jaren heel wat modificaties ondergaan, maar in essentie is het nog steeds dezelfde platenspeler die dik veertig jaar geleden menigeen de oren opende.

No images found.

Kom dat horen

Wij geven je graag onze volle aandacht en tijd als je onze winkel bezoekt. Daarom maken we het liefst een afspraak, dan kunnen we ervoor zorgen dat we met meer collega’s aanwezig zijn.
    Weet je al welke welke systemen of combinaties je wilt horen? Vermeld het dan hier, dan zorgen wij dat het al voor je klaarstaat.    Deze pagina gebruikt reCAPTCHA met de bijhorende Privacybeleid van Google en
    Servicevoorwaarden van Google