Gradolabs logo

Concerto Audio het verkooppunt van Grado in Amsterdam. Wij hebben de onderstaande modellen altijd op voorraad. U kunt hier direct bestellen of een afspraak maken en langskomen. Grado hoofdtelefoons worden gratis verzonden binnen Nederland en Belgie.  

Grado Labs – cartridges en hoofdtelefoons. Hand gemaakt in Brooklyn, New York

  • familiebedrijf, al drie generaties
  • expertise en ervaring sinds 1953
  • focus op twee categorieën producten
  • vertrouwd handwerk, met tal van noviteiten
  • zowel voor de verstokte audiofiel als de veeleisende hipster
Actie
Oorspronkelijke prijs was: €149,00.Huidige prijs is: €140,00.
Actie
Oorspronkelijke prijs was: €219,00.Huidige prijs is: €209,00.

Niet gevonden wat u zoekt? Mail ons @ info@concerto-audio.nl of bel.  

“On a quiet street in south Brooklyn”

Joseph Grado verlaat school op zijn 16de om aan de slag te gaan als horlogemaker. Het is 1940. Tien jaar later lokt hifi. Joseph brengt een bezoek aan Saul Marantz met het verzoek hem te helpen in het verbeteren van zijn audiosysteem.

Onder de indruk van zijn oren, stuurt Marantz de jongeman naar het audiobedrijf van Sherman Fairchild, waar hij direct een toppositie bekleedt. Zodra Joseph zijn eerste product heeft ontworpen start hij zijn eigen merk: Grado Labs is een feit. In 1953 worden de eerste producten nog thuis aan de keukentafel gemaakt. Twee jaar later belandt Grado Labs in het huidige pand in Brooklyn, de voormalige groentehandel van Joseph’s Siciliaanse vader, ‘Grado Fruit’. In de beginjaren maakt Grado luidsprekers en draaitafels met de veelgeprezen houten arm. Vanaf 1963 besluit Grado Labs de opgedane expertise uitsluitend toe te passen in de ontwikkeling van elementen.

Joseph Grapo wordt een legende, verantwoordelijk voor meer innovaties in het ontwerp van phono-cartridges dan wie-dan-ook. Hij heeft onder meer de stereo moving-coil uitgevonden en er staan maar liefst 48 patenten op zijn naam. In 1982 wordt Joseph Grado opgenomen in de Audio Hall of Fame. De pionier overlijdt in 2015 en heeft een onbetaalbare erfenis nagelaten. 

In het element met het element

De innovaties en de keuze om de productie te beperken tot elementen resulteren in een periode van 21 jaar waarin de kwaliteit van Grado’s phono-cartridge op een steeds hoger niveau belandt. In 1976 komen de eerste high-end elementen op de markt onder de naam ‘Joseph Grado Signature Products’. Acht jaar later wordt deze ‘single product’ filosofie weer gedeeltelijk weer losgelaten met de introductie van de Joseph Grado Signature Tone-Arm. Aan het eind van de jaren ’80 begint Grado Labs met de ontwikkeling van hoofdtelefoons, resulterend in de eerste echte high-end dynamische modellen, ook onder de vlag van Joseph Grado Signature. In 1990 wordt de leiding van het bedrijf overgenomen door John Grado, neef van Joseph. Tegenwoordig is Grado Labs vooral bekend van de handgemaakte hoofdtelefoons, maar John is de filosofie van Uncle Joseph met betrekking tot elementen trouw gebleven, getuige het brede aanbod van de huidige modellen, waaronder de Prestige, de Timbre, de Lineage en de ‘Speciality Series’.  

Van over, tot in de oren

Het huidige aanbod hoofdtelefoons van Grado Labs vertoont hetzelfde beeld als de elementen en is gecompleteerd met de In-Ears Series. En uiteraard mag de draadloze connectie niet ontbreken. Jonathan Grado is de oudste zoon van John en tegenwoordig Vice President of Marketing voor Grado Labs. Onder zijn leiding is in 2014 The e-Series gelanceerd, de derde generatie hoofdtelefoons. De nieuwe modellen in deze serie lijken uiterlijk sprekend op de vertrouwde exemplaren. Je zou dus denken dat alles bij het oude is gebleven, maar niets is minder waar: zo ongeveer alles is verbeterd, van de behuizing tot de bedrading, de cones en de spoelen. The e-Series vertegenwoordigt Grado’s derde generatie in excellente audioweergave en het ultieme bewijs dat het merk openstaat voor ieder aspect van de huidige tijd en toch trouw blijft aan de eigen traditie van familie, kwaliteit en Brooklyn, al sinds 1953. Alles handgemaakt, met nog steeds dezelfde zorg en toewijding.